zondag, februari 02, 2003

Atletiekbond kiest voor training in Oostenrijk.
Waar vroeger in Kenia werd gezwoegd en gezweten, is tegenwoordig -op Heemskerks initiatief- een geheel nieuw trainingsconcept tot stand gekomen in de Oostenrijkse bergen. De hoogtestage in Oostenrijk schijnt veel effectiever te zijn. In het bijzonder wordt meer aandacht besteed aan de inname van voldoende vocht. In een kurkdroog land als Kenia was dat altijd problematisch. Zelfs koel zuiver bronwater was moeilijk te verkrijgen. Daar is nu gelukkig een einde aan gekomen. Vorig weekend heeft een groep fanatieke Heemskerkse mannen zich opgeofferd om dit nieuwe concept uit te testen. En dat hebben ze geweten. Met name de inname van goudgele energiedrankjes werd goed geoefend. Altijd spannend of tijdens en na de zware training de maag hier goed op reageert. En wat bleek? Er kleven nog wat nadelen aan dit energiedrankje. De bijwerking kan leiden tot:
-ongecontroleerd bewegen (bijvoorbeeld met je armen-zie foto);training in Oostenrijk

-de behoefte bij iedereen tegelijk om iemand die voor je loopt van achteren bij zijn schouders te pakken en dan voort te duwen (met name tijdens hardloopwedstrijden kan dit gedrag zeer hinderlijk zijn);
-een aangetast spraakvermogen (in extreme gevallen verdwijnt dit zelfs);
-hoofdpijn;
-maagklachten;
-het gevaar van een onbalans tussen opname van deze energie en verbruik daarvan (mannen die 'zomaar' drie kilo aankomen).
training in Oostenrijk

Dit kan en mag uiteraard niet de bedoeling zijn. De atletiekbond is hiervan wel geschrokken en heeft aangekondigd nader onderzoek te doen naar mogelijke alternatieve energiedrankjes. Waarvan bijvoorbeeld minder gedronken hoeft te worden en waarvan de energieopbrengst iets lager ligt. De uitkomst van dit onderzoek is spoedig te verwachten.

Geen opmerkingen: