donderdag, november 06, 2003

De loopclub Vrijheid-blijheid zit nu weer goed bij kas, zodat we wel een uitstapje kunnen organiseren. Bijvoorbeeld een dagje met Heinekenkidnapping. Ook voor Leon heb ik een stukje extreem turnen opgezocht. Even geduld met het downloaden, maar dan krijg je ook wel een heel bijzonder oefening te zien.
Ook zeer sportief is de volgende club (die zich de braafste sportvereniging van Nederland noemt). Wat voor ons?
Nu even serieus. Deze tak van de hardloopsport was mij nog niet bekend. Zeker voor onze avonturiers een aparte manier om je sport te beoefenen.
Ook handig tijdens het hardlopen is telefoon via je vinger. Je stopt je vinger in je oor en hoort wat er gezegd wordt. Meestal als ik m'n vinger in m'n oor stop hoor ik juist niets meer, maar in Japan hebben ze daar wat op gevonden. Hier het hele artikel:
Bellen met een vinger in je oor
Japanse wetenschappers hebben een polstelefoon ontwikkeld, waarbij je je vinger gebruikt als geluidsontvanger. Dat bericht de jongste editie van New Scientist. Het prototype werkt zo dat een polsband binnenkomende signalen oppakt en deze laat vibreren door de vinger. Door je vinger in de je oor te doen, kun je deze signalen doorgeleiden naar je trommelvlies. In de polsband zit een microfoon die weer je stemgeluid registreert. Een nummer bellen gebeurt ook met de stem, er zitten geen knoppen op de band. De telefoon gaat aan of uit door de vinger tegen de duim te drukken.


Je zal net met je vinger in je neus zitten. Mis je zo de hele conversatie. Of je bindt het polsbandje ergens anders waardoor eveneens een heel andere vinger gaat vibreren. Moet je wel iemand anders de telefoon op laten nemen, omdat je die vinger nooit in je oor kan krijgen! Kortom... met deze telefoon kun je alle kanten op.

Geen opmerkingen: