maandag, november 17, 2003

Zondagmorgen, 16 november rond negen uur in de ochtend vanaf het station Beverwijk vertrokken we voor de twintigste “Zevenheuvelenloop” .

Comfortabel reizen naar Nijmegen met: Jack Post, Cor Molenaar, Ralph, Mirjam, Henk en Sjerry.
Normaal gesproken zouden we vanaf Castricum zijn ingestapt om in één vaart naar Nijmegen te kunnen reizen, maar de spoorwegen hadden “verbouwing” en zodoende moesten we vanaf Beverwijk naar Amsterdam en daar overstappen.

Onvoorstelbaar makkelijk geregeld zo’n trip zeg! Je stapt uit de trein, je loopt 500 meter naar je verkleedruimte
( in de parkeergarage van een bankgebouw), je kleed je om, pakt nog een bakkie en voor je het weet mag je warmlopen in de straten van Nijmegen. Het regent dus je stelt dat maar zo lang mogelijk uit. Alleen Ralph is eerder weg, in korte broek en enkel een T-shirt,brrr. Zijn start is vooraan en moet er op tijd bij zijn.

Zie je menig loper de fout maken om bij de klimmetjes veel te grote passen te nemen, voor ons soort duinheuvelcrossers is de Z H loop echt wel te doen . Regelmatige heuveltraining werpt dan toch zijn vruchten af.
Ondanks de regen veel volk op de been met de bekende sfeer zoals bij de D tot D.
Regen, heerlijke regen, voor mij persoonlijk ideaal weer om in te lopen. Gestart met Mirjam vanuit het gele vak met de bedoeling 4:40 de kilometer aan te houden. Onderweg gezellig geouweneeld en met haar afgesproken dat ze er vandoor zou gaan als ze dat nodig vond. Even voorbij de tien kilometer vertrok ze! Pieuuuw.

Na de finish snel terug om je om te kleden. Het voordeel van vooraan starten betekende dat het bij het treinstation nog betrekkelijk rustig was. De NS had gigantisch lange treinen (dubbeldeks) ingezet dus ik vermoed dat het met de massa na ons even probleemloos is gegaan.
Jack Post was jarig, dus op het station Haarlem nog even met elkaar een biertje gedronken. Al met al een nuttige en fijne sportdag.

De tijden:

Cor Molenaar:1:18:43 (onze ”comming man “, nog even een aantal kilometertjes erbij trainen )

Jack Post: 1:04:53 (Jack zou het rustig aan doen na een vervelende achillespees; noem dit maar rustig)

Sjerry: 1:12:06 ( geplaagd door hardnekkige bilspieren ,dus puur op karakter)

Henk: 1:03:05 ( haalt natuurlijk wel even vet zijn gram na zijn aanrijding bij de A’dam marathon )

Mirjam 1:07:59 ( loopt even met je mee te babbelen, maar wel goed voor een 32e plaats in haar categorie)

Leon 1:10:09 (volgende keer niet zoveel kletsen onderweg)

Ralph 0:49:58 ( de voorwaardetraining bij Edwin Glerum gaat zijn resultaat opleveren; totaalplaats: 52e en in categorie 50e en onderweg nog even zorgen dat je schoenveters weer vast komen te zitten!

Strafwerk: bij aanvang van elke training minstens drie keer opnieuw de schoenveters vastbinden

Ralph op weg naar een tijd van 00:49:58

Geen opmerkingen: